Barnmorskepodden

I måndags utsågs barnmorskan Gunilla Ek till ”Årets kämpe för flickor 2017” av Svenska Hjältar-juryn. I samband med Svenska Hjältar-galan fick detta en stor uppmärksamhet i sociala medier, vilket även gladde oss på Vårdutveckling.se något extra, dels med tanke på att vi har ett samarbete med Gunilla genom att hon skrivit i Vårdbloggen och är en av våra föreläsare samt dels att vi stödjer hennes arbete mot könsstympning.

Nyligen blev vi bekanta med Barnmorskepodden, vilken leds av tre andra drivna och engagerade barnmorskor. De beskriver själva bakgrunden till podden på följande sätt:

För ett år sedan dvs december 2016 började en idé växa hos Sara;

-att varför finns det inte en podcast som drivs av och med barnmorskor?

Det fanns flera poddar som tog upp dessa ämnen med exempelvis förlossning, graviditet men inte av barnmorskor. Så en tidig vårdag 2017 träffas Sara, Lotta och Mia för att tillsammans skapa barnmorskepodden.

Vi sjukvårdspersonal jobbar ofta på i det tysta och vågar inte ta plats. Därför kände vi att det är vår profession, vi är experter i dessa ämnen och därför kan vi säkert bidra till kunskap och möjlighet att öppna upp för att det finns inga hemligheter och tabun.

På resan har vi lärt oss så mycket om media, redigering, inspelning och äntligen fått till allt gällande podcast världen och har nu även bra ljud på våra avsnitt.

Vi är barnmorskepodden! Vi pratar om allt och det finns inga hemligheter.

 

Hemsidahttp://barnmorskepodden.nu

Direktänk till podden: https://barnmorskepodden.podbean.com

Följ dem via Twitterhttps://twitter.com/Barnmorskepodd1

One thought on “Barnmorskepodden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *